RAQAMLI IQTISODIYOT VA UNING BOSHQARUVDAGI ROLI. - Odilov Abdulloh; Abdullajonov Davronjon Shokirjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanishi va rivojlanishining ba’zi jihatlari ko‘rib chiqiladi, uning faoliyatidagi farqlar va xususiyatlar o‘rganiladi. Qayd etilishicha, raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi muloqot, fikr va tajriba almashish imkoniyatini beradi. Raqamli iqtisodiyot yangi biznes modellarini rivojlantirishga hissa qo‘shadi, innovatsiyalar yaratish, sarmoya kiritish, xodimlar, hamkorlar, resurslar va bozorlarni izlash uchun kuchlarni birlashtirish imkonini beradi. Raqamli texnologiyalar xodimlarni o‘qitish, bilim almashish, innovatsion g‘oyalarni amalga oshirish, jumladan, ijtimoiy sohada muhim rol o‘ynashi mumkin. Maqolada iqtisodiyotda raqamli hodisalarning mavjudligi va ularning zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlarga ta’sirini aniqlash uchun ishlatilishi mumkin bo‘lgan turli mezonlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada raqamli iqtisodiyotning paydo bo‘lish sabablari tahlil qilingan, uning rivojlanish omillari aniqlangan vas hu haqida ma’lumot berilgan.