ATROF-MUHIT IFLOSLANISHINING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI VA UNI OLDINI OLISH - Toshturdiyev Nurbek Nurali o‘g‘li; Adenbayev Baxtiyor Yembergenovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu ilmiy maqolada atrof – muhit ifloslanishining inson salomatligiga ta’siri haqida keng ma’lumotlar berilgan. Atrof-muhitning ifloslanishi hayotning boshidanoq mavjud bo’lib, buning natijasida chiqindilar hosil bo’ladi. Chiqindilarni boshqarish va qayta ishlash havo, suv, tuproq, chiqindilar va shovqin sharti bilan atrof-muhitning ifloslanishiga qarshi kurashish va inson salomatligini yaxshilashga hissa qo’shishning muhim tamoyillaridan biri hisoblanadi.