HUNARMANDCHILIKKA ASOSLANGAN KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINING EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI - Axmadjonov Isroiljon Xaydaraliyevich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada hududlarda hunarmandchilikni rivojlantirish hamda tadbirkorlik faoliyati boshqaruvini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Unda hozirda tadbirkorlikni va hunarmandchilikni rivojlantirish uchun O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan ishlar talqin qilinib, kichik biznesni o‘sish dinamikasi tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada hudud, kichik tadbirkorlik raqobatbardoshligi salohiyatining indeksi ko‘rsatkichini aniqlash modeli muallif tomonidan taklif etilgan.