HARAKATLAR STRATEGIYASI DAVLAT DASTURINING –INSON MANFAATLARI VA TA’LIM SAMARADORLIGINING OSHIRISHDAGI NATIJALARI - Aliyeva Yulduz Ulug‘bek qizi; Temirova Mashhura Muhammadaminovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017-yil 7-fevraldagi “O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha Harakatlar strategiyasi to‘g‘risida”gi Farmoni bilan Harakatlar strategiyasini “Xalq bilan muloqot va inson manfaatlari yili”da amalga oshirishga oid Davlat dasturining [1] “Ijtimoiy sohani rivojlantirish” deb nomlangan 4-yo‘nalishida maktabgacha ta’lim muassasalarining qulayligini ta’minlash, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus va oliy ta’lim sifatini yaxshilash hamda ularni rivojlantirish chora-tadbirlari haqida batafsil yoritiladi. Mazkur yo’nalishda ta’lim-tarbiya va ilm-fan sohasini rivojlantirishga, har tomonlama barkamol, ma’nan yetuk, va shu bilan bir qatorda, yuqori malakali mutaxassislarni tarbiyalashga alohida e’tibor berilganligining natijalari tahlil etilgan.