YARIM TEKISLIKLAR MINKOVSKIY AYIRMASI - Nuritdinov J.T. (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada geometrik to‘plamlar ustida bajariladigan Minkoskiy ayirmasi va yig‘indisi amallari yoritilgan. Yarim tekisliklarning Minkovskiy ayirmsini va yig‘indisini topish qoidalari va usullari teorema ko‘rinishida keltirilgan va isbot etilgan.