КАРТОШКА М-ВИРУСИНИНГ ТОЗА БИОЛОГИК ПРЕПАРАТИНИ АЖРАТИБ ОЛИШДА ИШЛАБ ЧИҚИЛГАН ОПТИМАЛ УСУЛ - Юсубахмедов Абдурауф Абдурахим ўғли (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Йилдан йилга картошка ўсимлигида турли вирусли патогенлар билан касалланиш ҳолатлари ортиб бормоқда. Тадқиқотлар учун эса тоза моновирус културасини ажратиб олиш жуда муҳим саналади. Ушбу мақолада индикатор ўсимликлар орқали картошканинг М-вирус тоза културасини ажратиб олишнинг оптимал усулини ишлаб чиқиш бўйича ўтказилган тадқиқот иши ёритилган.