UMUMTA’LIM MAKTABLARI GEOGRAFIYA TA’LIMIDA O‘QUVCHILARNING GEOEKOLOGIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Abdullayeva Dilnoza Narzullayevna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada ekologik va geoekologik madaniyatni rivojlantirish bo‘yicha olimlarning fikr-mulohazalari, respublikamizda geoekologik madaniyatni shakllantirish muammolari, ularning еchimi, geoekologik madaniyatni shakllantirishda maktab geografiya ta’limining o‘rni, unda geografik-ekologik bilimlarni shakllantirish masalalari yoritilgan.