LINGVISTIKADA ORFOGRAFIK TAMOYILLAR VA TAHLILLAR - Xolova Muyassar Abdulhakimovna; Lolayeva Ozoda (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2022)
Ushbu maqolada o‘rta ta’lim maktablarida ona tili fani darslarida fanning o‘qitilishiga doir qarashlar aks etgan, ya’ni fan doirasida o‘quvchilarning imloviy savodxonligini oshirish uchun o‘qituvchi oldiga qo‘yiladigan talablar haqida fikr yuritilgan hamda ularning yechimlaridagi imloviy lug‘atlarning tutgan o‘rni haqida xulosalar kirill va lotin grafikasi doirasida ishlab chiqilgan imloviy qoidalar va 8-sinf ona tili darsligi misolida yoritilgan.