O‘ZBEKISTONDA ISLOMIY MOLIYA TIZIMINI QO‘LLASH ISTIQBOLLARI - Oybek Ahmadjonov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2022)
Ushbu maqola ishi Islomiy kreditlardan foydalanishning jahon tajribalarini o‘rganib, ularning amaliyotida qo‘llanilayotgan kredit turlarini aniqlash va yoritishdan iborat. Hozirgi zamonda bank tizimini takomillashtirishda “qarz beruvchi-qarzdor” munosabatlariga emas, balki “sotuvchi-xaridor” yoki “Hamkorlik” munosabatlariga asoslangan islom bank tizimining kredit mahsulotlaridan namuna olish dunyo iqtisodiyoti oldida turgan muammolarni yechishda yordam berishi mumkin. Bunda islom banklari tomonidan taqdim etilayotgan kredit turlarini nazariy va amaliy jihatlarini yoritib berish, shuningdek uning jahon amaliyotida sinovdan o‘tgan kredit turlarini o‘rganish hamda ularni mamalakatimiz tijorat banklarida joriy qilish va shakllantirish yuzasidan ilmiy takliflar ishlab chiqish maqsad qilingan.