MINTAQAVIY IQTISODIY XAVFSIZLIKNI BAHOLASH METODOLOGIYASI: NAZARIYA VA AMALIYOT - Islamov , Anvar (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikni baholash indikatorlari, mintaqalar ijtimoiy-iqtisodiy ko‘rsatkichlarni taqqoslash uchun ko‘p qatlamli tahlilllarni amalga oshirish orqali hududiy barqarorlik, tashqi ta’sirlarga chidamlilik, logistik, energetik, raqamli infratuzilma, tashqi bozorlarga chiqish, investitsion faollik va institutsional moslashuv salohiyatini oshirish yo‘llari hamda mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikni baholashdagi yalpi hududiy mahsulot, mahalliy tushumlari, geoiqtisodiy fragmentatsiya, ta’minot zanjirlari uzilishi, logistika xarajatlari oshishi, tashqi ta’sirlar orqali inflyatsiyaning import qilinishi, raqamli infratuzilmaga bog‘liqlik va yashil iqtisodiyotga o‘tish bilan bog‘liq transformatsiya xavflari va uni hisoblashning amaliy jihatlari yoritib berilgan.