TEXNOLOGIYANING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI HAMDA UNI AMALGA OSHIRISH YO‘LLARI - Parmonov , Abdutolib (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Mazkur maqolada texnologiyaning konseptual asoslari hamda uni amaliyotga joriy etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda texnologik yondashuvning nazariy-metodologik jihatlari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, texnologiyani samarali amalga oshirishni ta’minlovchi pedagogik shart-sharoitlar, metodlar va vositalar tizimli ravishda yoritilgan. Muallif tomonidan texnologiyani joriy etish bosqichlari, uning tarkibiy komponentlari hamda ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi mexanizmlar asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonini takomillashtirish va innovatsion yondashuvlarni amaliyotga joriy etishda muhim ahamiyat kasb etadi.