KIKBOKS SPORTINI RIVOJLANTIRISH ORQALI SPORT BIZNESINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Kuziyev , Alaviddin (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Ushbu maqola kikboks sportini rivojlantirish orqali sport biznesining samaradorligini oshirish muammosini ilmiy asosda tahlil qiladi. Maqola sportning yakkakurash yo‘nalishlari, xususan kikboks orqali sport bozorini kengaytirish, marketing mexanizmlari, sarmoya jalb etish va ushbu sohadagi iqtisodiy samaradorlikni oshirish yo‘nalishlarini o‘rganadi. Kikboks sportining ommalashuvi sport infratuzilmasini mustahkamlash, sport tadbirlarini tashkil etish va biznes integratsiyasining iqtisodiy natijalari bilan bog‘liq jarayonlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada sport biznesi va sport marketingi elementlarining yuksalishiga ko‘maklashuvchi strategiyalar ham ko‘rib chiqilgan. Mazkur tadqiqot natijalari kikboks sportini biznes modeli sifatida rivojlantirish sport tadbirlarini tijoratlashtirish, marketing va homiylik mexanizmlarini kengaytirish orqali sport sohasining barqaror iqtisodiy rivojlanishiga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Olingan xulosalar sport menejmenti va sport marketingi amaliyotida qo‘llash uchun tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.