2016–2025-YILLARDA YANGI OʻZBEKISTON GʻOYASI VA YOSHLAR MADANIYATI MILLIY RIVOJLANISH PARADIGMASI SIFATIDA - Abdiyev, Gʻayrat (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Maqolada 2016–2025-yillarda “Yangi Oʻzbekiston” gʻoyasining yoshlar madaniyatidagi aks etish mexanizmlarini milliy rivojlanish paradigmasi doirasida tahlil qiladi. Yangi Oʻzbekiston yoshlari siyosiy ongini yuksaltirishga qaratilgan falsafiy qarashlarning jamiyat taraqqiyotida tutgan oʻrni zamonaviy ilm-fan yutuqlari asosida ochib berilgan. Unda yoshlar davlat boshqaruvida oʻzlarining faolligi bilan oʻzgarayotgan jamiyatdagi islohotlarda islohotchiga aylanishi, bugungi davrning ruhini siyosiy jihatdan ifodalashlari falsafiy tarzda tadqiq etilgan.