BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINING DASTURLASHGA OID KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Djumoboyeva, Yanglish (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak informatika o‘qituvchilarining dasturlashga oid kasbiy kompetentligini rivojlantirishning metodik asoslari va amaliy mexanizmlari yoritilgan. Maqolada algoritmik tillar va dasturlash fanlarini o‘qitishning zamonaviy usullari, muammoli vaziyatlar, loyiha asosidagi yondashuvlar va raqamli ta’lim resurslaridan samarali foydalanish yo‘llari tahlil etilgan. Shuningdek, dasturlashni o‘qitishda muammoli ta’lim, loyiha va amaliy topshiriqlar samaradorligi tahlil qilinadi. Taklif etilgan metodika asosida o‘tkazilgan tajriba-sinov ishlari natijalari kelgusida informatika ta’limi sifatini oshirish, bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini mustahkamlash hamda ularni mehnat bozorida raqobatbardosh kadr sifatida shakllantirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir.