OTMLARDA RAQAMLI MARKETING FAOLIYATI JARAYONLARINI RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Sadikov, Shoxrux Shuxratovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida (OTM) raqamli marketing faoliyatini rivojlantirish yo‘nalishlari va zamonaviy tendensiyalari tahlil qilingan. Tadqiqotda nazariy tahlil, xalqaro amaliyotlarni qiyosiy o‘rganish hamda ijtimoiy tarmoqlar, qidiruv tizimlari optimizatsiyasi (SEO), kontent marketing va boshqa raqamli marketing vositalari samaradorligini baholash usullari tanlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli marketing strategiyalarini to‘g‘ri qo‘llash OTMlarda talabalar sonini oshirish, brend taniqliligini kuchaytirish va xalqaro raqobatbardoshlikni ta’minlashda muhim vosita hisoblanadi. Xalqaro tajriba misolida AQSh, Buyuk Britaniya, Janubiy Koreya va Singapurdagi yetakchi universitetlarning raqamli marketing amaliyotlari tahlil qilinib, ularning ustunlik jihatlari ochib berilgan. OTMlarda raqamli marketingni rivojlantirishda asosiy e’tibor maqsadli auditoriyani aniqlash, ijtimoiy tarmoqlardan samarali foydalanish va ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilishga qaratilishi lozimligi asoslab berilgan.