O‘ZBEKISTON TARAQQIYOTINING YANGI BOSQICHIDA SHAXS HAYOTINI FAROVONLASHTIRISHGA BO‘LGAN MUNOSABAT - Mavlonov , Ilxomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichida shaxs hayotini farovonlashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda davlat siyosati, iqtisodiy islohotlar va ijtimoiy dasturlar kontekstida shaxs farovonligini oshirishga qaratilgan yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqolada yangi iqtisodiy imkoniyatlar, ta’lim sohalaridagi islohotlar shaxslar hayotiga qanday ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada aholi hayot sifatini oshirishda innovatsion va madaniy tadbirlar roli ham yoritilgan. Milliy yuksalish konsepsiyasini amalga oshirishning ijtimoiy-falsafiy xususiyatlari “Milliy tiklanishdan – milliy yuksalish sari” degan dasturiy g‘oya asosida tarbiyalash, ularda tashabbuskorlik, fidoyilik, axloqiy fazilatlarni shakllantirishdir. O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichida shaxs hayotini farovonlashtirishga bo‘lgan munosabat milliy yuksalish bilan chambarchas bog‘liqdir. Shu sababli aholiga g‘amxo‘rlik qilish obyektiv ravishda kishilik borlig‘ining ma’nan va jisman mavjudligini saqlab qolish vositalariga bo‘lgan azaliy ehtiyojlarini birinchi zaruriyatiga aylantiradi.