ZAMONAVIY IQTISODIY SHAROITLARDA TIJORAT BANKLARINING KREDIT SIYOSATINI AMALGA OSHIRISH XUSUSIYATLARI - Kuchkarov, Baxrom (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada tijorat bankining kredit siyosatini oʻrganish, uni amalga oshirishning oʻziga xos xususiyatlari va tuzilishini oʻrganishga bagʻishlangan. Avvalo, ushbu tushuncha bilan bogʻliq olimlar va mutaxassislarning fikrlari va taʼriflarini tahlil qilamiz. Soʻngra kredit siyosatining amalda qanday ishlashini yaxshiroq tushunish uchun uning har bir tarkibiy qismini batafsil koʻrib chiqamiz. Bundan tashqari, tijorat bankida mijozlarni kreditlash jarayoni va kredit shartnomasi doirasida bank va mijoz oʻrtasidagi munosabatlarning oʻziga xos xususiyatlariga eʼtibor qaratamiz. Tadqiqot natijalariga koʻra, muallifi kredit siyosatining barcha elementlari oʻzaro uzviy bogʻliqligini va ular kredit operatsiyalarini oʻtkazishda tijorat banklarining samarali faoliyatida muhim ahamiyat kasb etishini eʼtirof etadi.