O‘ZBEKISTONDA TA’LIM TURIZMINING HOZIRGI HOLATI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Jahongirov, Kamoliddin (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ta’lim turizmining hozirgi holati va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Mamlakatning ta’lim sohasidagi islohotlari, xorijiy talabalar sonining o‘sishi, hamda ta’lim turizmi bo‘yicha mavjud imkoniyatlar va muammolar ko‘rib chiqilgan. Maqolada O‘zbekistonning ta’lim turizmi sohasidagi kuchli tomonlari, zaifliklari, imkoniyatlari va tahdidlarini aniqlash uchun SWOT tahlili qo‘llanilgan. Shuningdek, mamlakatda ta’lim turizmining rivojlanishi uchun amalga oshirilishi kerak bo‘lgan takliflar va strategiyalar ishlab chiqilgan.