O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI DAVLAT XARIDLARINI AMALGA OSHIRISHNING NAZORAT TIZIMI - Ismoilov, Botir (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada davlat xaridlarining mamlakat iqtisodiy taraqqiyotida zarurligi, davlat xaridlarini tartibga soluvchi huquqiy-normativ hujjatlar hamda davlat xaridlari jarayoning shaffofligi va to‘g‘ri o‘tqazilishi ustidan nazorat tizimini amalga oshirish mexanizmi yoritib berilgan. Mazkur maqolada xorij va mahalliy olimlarning ishlari tahlil etilib, ularning mavzuga oid qismlari va xulosalari keng o‘rganilgan.