O‘ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOT ASOSIDA KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Abdullajonov, Davronjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda yashil iqtisodiyot asosida kichik biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish masalalari tadqiq etilgan. Maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning O‘zbekiston iqtisodiyotidagi o‘rni, mamlakatda bu yo‘nalishdagi qabul qilingan me’yoriy-huquqiy hujjatlar tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda yashil tadbirkorlikni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari, moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, innovatsion usullari va raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Olib borilgan tadqiqotlar natijasida yashil tadbirkorlikni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.