STILISTIK FIGURALAR TARJIMASINING O‘ZIGA XOS JIHATLAR - Sobirova , Nodirabegim (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu ilmiy maqola stilistik birliklarning tarjimadagi o‘ziga xosliklarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda stilistik birliklarning turli tillar va madaniy muhitlar o‘rtasidagi tarjimada qanday o‘zgarishlarga uchrashi, ularni to‘g‘ri tarjima qilishdagi muammolar va yechimlar tahlil qilinadi. Stilistik birliklar tarjimaning ta’sirchanligini oshirish, mazmunni saqlab qolish va madaniy kontekstga moslashtirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda stilistik birliklarning turlari, ularni tarjima qilish metodlari va bu jarayonda uchraydigan qiyinchiliklar ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.