TA’LIM TIZIMI RAHBARLARI UCHUN STRESSGA CHIDAMLILIKNI OSHIRISH BO‘YICHA XORIJIY TA’LIM TIZIMLARIDA QO‘LLANILADIGAN TEXNOLOGIYALAR - Umarov, Toxirjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim tizimi rahbarlarining stressga chidamliligini oshirish bo‘yicha ilg‘or xorijiy tajribalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda AQSh, Yevropa va Osiyo mamlakatlarida ta’lim rahbarlari uchun qo‘llaniladigan stress menejmenti texnologiyalari, psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimlari va tashkiliy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Xususan, Finlandiya, Singapur va AQSh kabi mamlakatlarda ta’lim rahbarlarining stressga qarshi kurashishda qo‘llaniladigan innovatsion usullar, masalan, raqamli vositalar, psixologik treninglar va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tarmoqlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xorijiy tajribalardan olingan usullar ta’lim tizimi rahbarlarining stressga chidamliligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.