TARBIYALANUVCHILARNING INTELLEKTUAL QOBILIYATLARINI ANIQLASH VA ULARNI MAQSADLI RIVOJLANTIRISH USULLARIGA QARATILGAN O‘YIN TEXNOLOGIYALARI - Boymirzayeva, Shahnoza (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqola tarbiyalanuvchilarning intellektual qobiliyatlarini aniqlash va rivojlantirishda o‘yin texnologiyalarining o‘rni va samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. O‘yin texnologiyalari ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash, ijodiy yondashuv va muammolarni hal etish kabi intellektual qobiliyatlarini rivojlantirishda samarali vosita sifatida qo‘llanilishi mumkin. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalarining ta’limda qanday qo‘llanishi va ular orqali qobiliyatlarni rivojlantirish metodlari ko‘rib chiqilgan. Eksperimental tadqiqotlar va so‘rovnomalar orqali o‘quvchilarning intellektual salohiyati o‘yin texnologiyalari yordamida an’anaviy ta’lim metodlariga nisbatan yaxshilanganligi tasdiqlangan. Maqola o‘yin texnologiyalarining ta’limdagi samarali qo‘llanilishi uchun zarur pedagogik yondashuvlarni ham ko‘rsatib o‘tadi.