TURMUSH QURGAN TALABALARNING OILAVIY MUNOSABATLARDAGI MUAMMOLARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Asilova, Sanobar (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada Oliy ta’lim muassasalarida ta’lim olayotgan turmush qurgan talabalarning oilaviy munosabatlardagi muammolarini bartaraf etishda psixologning roli to‘g‘risidagi fikr va mulohazalar keltirib o‘tilgan. Tadqiqot jarayonida turmush qurish va oilaviy munosabatlar mavzusida izlanishlarni amalga oshirgan Sharq va G‘arb olimlari va izlanuvchilarining o‘nlab asarlari hamda tadqiqot ishlarini o‘rganilib chiqildi. Mamlakatimizda oil ava oilaviy munosabatlarga qaratilingan islohatlar, hamda Oliy ta’lim muassasalarida oila qurga talabalarga bo‘lgan e’tibor va qo‘llab-quvvatlash muassasalarida amalga oshirilayotgan ishlar o‘rganildi. Tadqiqotni olib borish uchun so‘rovnoma, test, intrvyu va suhbat usullaridan keng foydalanilgan. Natijalar qismida tadqiqot natijasida kelib chiqqan natijalar va ko‘rsatkichlarni tahlil muhokama qilindi. Mazkur maqoladaturmush qurgan talabalarning oilaviy munosabatlardagi muammolarini bartaraf etishda psixologning roliga katta e’tibor qaratilindi. Maqola so‘ngida muallif xulosasi va takliflari keltirib o‘tildi.