BOSHLANGʻICH TA’LIM YOʻNALISHI TALABALARIGA “BESHGA BO‘LINISH ALOMATI” MAVZUSINI OʻQITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV - Mamajonov, Sanjarbek; Komilova, Gulnoza (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada beshga bo‘linish alomati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Beshga bo‘linish alomati sonlarning beshga bo‘linishini bo‘lish jarayonini amalga oshirmasdan oldin aniqlashda yordam beradigan oddiy va samarali usuldir. Maqolada beshga bo‘linish alomatining asosiy qoidalari, misollar va amaliy qo‘llanilishi keltirilgan. Shuningdek, bu mavzu matematikada va kundalik hayotda qanday ahamiyatga ega ekanligi haqida ham fikrlar bildiriladi. O‘quvchilar va talabalar uchun foydali bo‘lgan ushbu maqola beshga bo‘linish alomati haqida chuqurroq tushuncha hosil qilishga yordam beradi.