TA’LIM TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA DARSLARNI TASHKIL ETISHNING DIDAKTIK SHART-SHAROITLARI - Tауlаkоvа Dilnоzа (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim texnologiyalari asosida darslarni tashkil etishning didaktik shart-sharoitlarini haqida ma’lumot keltirilgan. Tadqiqotimizda zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o‘qitish jarayonidagi o‘rni va uning samaradorligini oshirishga qaratilgan metodlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada didaktik shart-sharoitlar, o‘qituvchi va talabaning o‘zaro munosabati, shuningdek, o‘quv texnologiyalarining pedagogik ta’siri yoritib brilgan. Izlanishlarimiz davomida interaktiv va multimedia vositalarini qo‘llash kabi innovatsion metodlardan foydalanish orqali o‘quv jarayonini yaxshilash orqali ta’lim texnologiyalarining samarali qo‘llanilishi o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi hamda o‘quv jarayonining sifatini yaxshilaydi. Shuningdek, didaktik shart-sharoitlarning yangilanishi ta’limda yuqori natijalarga erishishda muhim ahamiyat kasb etadi.