ROBOTOTEXNIKADA SENSORLAR VA AKTUATORLAR. MA’LUMOT CHIQARUVCHI DISPLAY TURLARI - Haydarova, Kamolaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola robototexnikada keng qo’llanilgan sensorlar va aktuatorlarning murakkab, samarali va ko’p qirrali tizimlarni ishga tushirishdagi muhim rolini ko’rsatib beradi. Bundan tashqari bir nechta aktuatorlar va sensorlar haqida, monitor qurilmalaridan LCD, OLED, TFT displaylari haqida ma’lumot berilgan. Ularning Arduinoga ulanish sxemalari va dastur kodlari berilgan. Empirik va qiyosiy tahlil usuli orqali ushbu displeylar o’zaro tahlil qilingan. Venn diagrammasi orqali hulosalangan.