ТИЛШУНОСЛИКДА ТEЗАУРУС АҲАМИЯТИ, ТУЗИЛИШИ ВА ТАРКИБИ - Нажмиддинов, Муҳаммаджон (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Тилшунослик соҳасида сўзларнинг семантик муносабатларини аниқлаш ва уларни тизимли тарзда тартибга солиш зарурияти ўзига хос аҳамиятга эга. Tезауруслар – бу луғатлар ва ахборот технологиялари ўртасида алоқани таъминловчи ноёб восита бўлиб, у тилни ўрганиш, ривожлантириш ва ахборот қидирув тизимларини оптималлаштиришда катта аҳамиятга эга. Бу мақола тилшуносликда тезауруснинг аҳамияти, тузилиши ва таркиби, шунингдек, унинг замонавий технологиялар билан алоқасини таҳлил қилишга қаратилган.