TA’LIM TIZIMI RAHBAR XODIMLARNING STRESSGA BARQARORLIGINING TA’MINLASH MEKANIZMLARI - Umarov, Toxirjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqolada ta’lim tizimi rahbar xodimlarining stressga barqarorligini ta’minlash muammosi tahlil qilinadi. Tadqiqotda stress omillari tashkiliy, shaxsiy va ijtimoiy jihatlar bo‘yicha tasniflanadi hamda ularning rahbarlar faoliyatiga ta’siri o‘rganiladi. Stressga barqarorlikni oshirish mexanizmlari sifatida psixologik moslashuv strategiyalari, tashkiliy qo‘llab-quvvatlash tizimi, ish yuklamasini optimallashtirish va ijtimoiy yordam tizimi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kompleks yondashuv orqali ta’lim rahbarlarining stressga chidamliligini oshirish nafaqat ularning shaxsiy farovonligiga, balki ta’lim tizimining umumiy samaradorligiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.