TALABALAR MUSTAQIL TA’LIMINI TASHKIL ETISH -PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Anvarovna, Ziroat (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
O`zbekiston Respublikasining oliy ta`lim sohasida olib borayotgan siyosati, yuksak umumiy va kasbiy madaniyatga ega bo`lgan, ijodiy va ijtimoiy faol, ijtimoiy-siyosiy hayotda mustaqil holda harakat qila oladigan, kelajakka qaratilgan vazifalarni qo`ya olish va ularni yechishga qodir bo`lgan kadrlarning yangi avlodini shakllantirish talabini qo`ymoqdaki, bu oliy ta`lim tizimida mustaqil o`qib-izlanish faoliyatiga alohida e`tiborni talab etadi. Mazkur maqolada talabalar mustaqil ta`limini tashkil etish -pedagogik muammo sifatida ko`tarilishi va bu muammoni hal etilishidagi ayrim ko`rsatmalar aks ettirilgan.