MILLIY IQTISODIYOTDA RAQOBAT MUHITINI AMAL QILISH XUSUSIYATLARI - Karimova, Iroda (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotida raqobat muhitini amal qilish xususiyatlari va uni tashkil etish tizimiga doir yondashuvlarning ahamiyati kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlari faoliyati doirasida tadqiq etilgan. Raqobat muhitini takomillashtirish jarayonida tadbirkorlik sub’ektlari faoliyatini tegishli natijadorligini asoslashga xizmat qiladigan miqdor va sifat koʻrsatkichlari tizimlashtirilgan. Mamlakatimizning kichik biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyati doirasida raqobat muhitini amal qilish tizimini takomillashtirishga doir ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar shakllantirilgan.