MAHALLA INSTITUTLARIDA MILLIY QADRIYATLAR TIZIMI BIRGALIKDA ANIQLASH VA UNI SAMARALI BOSHQARISH TIZIMI - Qambarov, Jamoliddin; Rasulov, Otabek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mahalla institutlarining samarali faoliyat yuritishi uchun tashkiliy mexanizmlar muhim rol o‘ynaydi. Ushbu mexanizmlar mahalliy ahamiyatga ega qarorlarni qabul qilishda hamda ularni amalga oshirishda tizimli yondashuvni ta’minlaydi. Tashkiliy mexanizmlar tashkilotlar ichidagi jarayonlarni va ularning tashqi muhit bilan munosabatlarini tartibga soladi. Bu mexanizmlar yordamida mahalla institutlari o‘z vakolatlarini samarali amalga oshiradi va resurslarni oqilona boshqaradi. Ushbu maqolada mahalliy rivojlanish maqsadlariga erishish uchun barqaror sharoit yaratilishi haqida bayon qilingan.