KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK SUBYEKTLARI FAOLIYATIDA INNOVATSIYALARNI QO‘LLASH USULLARI - Mamadaliyev, Doniyorbek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlik sub’ektlari faoliyatida innovatsiyalarni joriy etishning usullari va samaradorligi tahlil qilinadi. Innovatsiyalar kichik biznesning iqtisodiy barqarorligi, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va yangi bozorlarni egallashdagi asosiy vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda innovatsiyalarni qo‘llash natijasida daromad o‘sishi, resurslardan samarali foydalanish, mahsulot sifatining yaxshilanishi kabi ijobiy natijalar qayd etilgan. Shuningdek, innovatsiyalarni joriy etishda duch kelinadigan muammolar – moliyaviy cheklovlar, texnologik infratuzilma yetishmovchiligi va malakali kadrlar tanqisligi tahlil qilinadi.