KORXONA VA TASHKILOTLARDA STRATEGIK MARKETING HAMDA RAQAMLI MARKETING FAOLIYATINING ISTIQBOLLARI - Farmonov, Ilhomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada korxona va tashkilotlardagi strategik marketing faoliyatini ko‘rib chiqadi, uning mohiyati, ahamiyati va asosiy jihatlariga e’tibor qaratadi. Strategik marketing-bu barqaror raqobatbardoshlikka erishish va daromadni oshirishga qaratilgan marketing strategiyalarini shakllantirish va amalga oshirishga uzoq muddatli yondashuv. Tadqiqotda strategik marketing kontseptsiyasiga kiritilgan asosiy g‘oyalar, uning taktik marketingdan farqlari va ushbu faoliyatni samarali amalga oshirish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikma va bilimlar muhokama qilinadi. Ushbu atamaning tarixiy rivojlanishi va uning zamonaviy biznes kontekstidagi ahamiyati qayd etilgan. Ish jamiyat va iqtisodiyotdagi o‘zgarishlarni, shuningdek, bozorda muvaffaqiyatga erishish uchun atrof-muhitni doimiy tahlil qilish zarurligini hisobga oladigan marketing strategiyasini shakllantirishga kompleks yondashuvning muhimligini ta’kidlaydi.