KORXONA IQTISODIY SALOHIYATINI STATISTIK BAHOLASHNING TADQIQ ETISH USLUBLARI - Jalolov, Ilhomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada korxona iqtisodiy salohiyatini statistik baholashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida statistik tahlil, regressiya tahlili va klaster tahlili kabi metodlar yordamida korxonalar samaradorligini oshirish bo‘yicha muhim xulosalar chiqarildi. Shuningdek, O‘zbekistonda korxonalar salohiyatini oshirishga qaratilgan amaliy ishlar va takliflar bayon etilgan. Ushbu maqola iqtisodiyotni rivojlantirish va kichik tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha ilmiy va amaliy asos yaratadi.