TA’LIM BOSHQARUVIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING ROLI - Erkinjonov, Sardorbek Sodirjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim boshqaruvida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT)ning ahamiyati va roli ko‘rib chiqiladi. AKT zamonaviy ta’lim tizimlarini samarali boshqarish, ta’lim jarayonlarini optimallashtirish va sifatni oshirishda muhim omil hisoblanadi. U o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ta’lim boshqaruvchilari o‘rtasida tezkor axborot almashish, o‘quv jarayonini monitoring qilish va nazorat qilishda yordam beradi. Ushbu texnologiyalar yordamida ma’lumotlar tahlil qilinib, ta’lim sifatini yaxshilashga yo‘naltirilgan qarorlar tezroq qabul qilinishi mumkin. AKTning ta’limda qo‘llanishi, xususan, masofaviy ta’lim, elektron kutubxonalar, virtual o‘quv muhitlari va raqamli baholash tizimlari kabi yechimlar bilan bog‘liq holda tahlil qilinadi. Mazkur maqola, AKTning ta’lim boshqaruvidagi o‘rnini aniqlash va uni amaliyotda qo‘llash imkoniyatlarini aniqlash maqsadida olib borilgan tadqiqotlar natijalarini keltirib, ta’lim boshqaruvi samaradorligini oshirish va ta’lim sifatini yangi bosqichga olib chiqishga qaratilgan tavsiyalar beradi.